mei 26

Bescherming van het afweersysteem

Bescherming van het afweersysteem

Bescherming van het afweersysteem is van het grootste belang omdat als het afweersysteem gezond is en het komt dan in aanraking met ziektekiemen dan heeft het kracht deze te weerstaan en zal er geen infectie volgen, komt het afweersysteem in contact met allergenen dan zal dat niet leiden tot allergische reacties en zelfs als men in aanraking komt met carcinogenen is het afweersysteem sterk genoeg om deze te weerstaan zodat dit geen kanker tot gevolg heeft. Bescherming van het afweersysteem heeft dus de grootste prioriteit in dit artikel tips om te helpen het afweersysteem te beschermen en te versterken.

Bescherming van het afweersysteem

Het afweersysteem wat men ook wel immuunsysteem noemt is van het grootste belang voor een goede gezondheid. Het afweersysteem omvat verschillende delen van het lichaam namelijk: de

keel – en neusamandelen, de lymfklieren, de zwezerik, het wormvormig aanhangsel van de blinde darm, de witte bloedcellen en meerdere cellen die de bloedbaan verlaten door het lichaam door weefsels en lymfstroom, het beenmerg en de chylvaten in de darmen. Wat doet het afweersysteem?

De belangrijkste taak van het afweersysteem is om lichaamsvreemde stoffen en cellen te onderscheiden van lichaamseigen stoffen en cellen en deze vreemde objecten te vernietigen. Een voorbeeld van lichaamsvreemde stoffen zijn bijvoorbeeld tumorcellen. Het afweersysteem let voor het opsporen van lichaamsvreemde stoffen voornamelijk op eiwitten omdat deze de meest kenmerkende en specifieke moleculen bevatten. Het afweersysteem kan ervaringen onthouden, analyseren en doorgeven. Cellen van het afweersysteem zijn erg vatbaar voor veranderingen van het DNA door stralingen of door gevaarlijke stoffen.

Bescherming van het afweersysteem

Bescherming van het afweersysteem het gebruik van antibiotica

Bescherming en ons afweersysteem het gebruik van antibiotica kan een belemmering voor het afweersysteem zijn om zich te kunnen ontwikkelen. Het afweersysteem wordt sterker door het bestrijden van infecties geef het dus ook deze kans en gebruik antibiotica alleen als het beslist niet anders kan. Om bijwerkingen van antibiotica tegen te gaan is het goed om tijdens en een poosje na de kuur iedere morgen yoghurt te eten wat een positieve invloed heeft op de darmbacteriën die tijdens een antibiotica kuur een zware tijd hebben te doorstaan en ook aangevuld dienen te worden. Tevens is het aan te raden om extra vitamine C te slikken als men antibiotica gebruikt.

De invloed van infecties op het afweersysteem

De invloed van infecties op het afweersysteem zijn groot, een onopgeloste infectie is een enorme belasting voor het afweersysteem. Een plaats waar vaak infecties voorkomen die we soms niet eens opmerken is de mond, een goede mondverzorging is dus van het grootste belang. Ook zweten ’s nachts, plotselinge koortsaanvallen en opgezette lymfklieren kunnen tekenen zijn van een infectie sla hier dus acht op. Ook seksueel overdraagbare aandoeningen merkt men vaak niet op en deze bewerken wel een verzwakking van het afweersysteem. Tips om deze aandoeningen tegen te gaan zijn: wees trouw aan een vaste partner, vrij veilig en betracht beiden een goede hygiëne. Laat infecties niet voortsudderen maar neem maatregelen zodat het afweersysteem niet extra belast wordt.

Immunosuppressiva en het afweersysteem

Immunosuppressiva en het afweersysteem, voorbeelden van deze medicijnen die het natuurlijke afweersysteem onderdrukken zijn corticosteroïden (bijnierschorshormonen) en medicijnen die gebruikt worden als iemand chemotherapie volgt. Ook medicijnen die gebruikt worden om afstoting van een orgaan na een orgaantransplantatie tegen te gaan vallen onder deze groep. Corticosteroïden zoals cortison worden voorgeschreven bij allergieën, ontstekingen en auto – immuunziekten en werken vaak als een paardenmiddel. Synthetische steroïden zoals prednison vallen hier ook onder. Gebruik deze medicijnen enkel als het beslist noodzakelijk is en er geen andere mogelijkheden zijn en dan zeker niet langer dan twee weken achter elkaar.

Bescherming van het afweersysteem eet gezond

Bescherming van ons afweersysteem eet gezond , voeding kan een positief effect hebben op de sterkte en de weerbaarheid van het afweersysteem. Let vooral op de volgende tips:

Gebruik niet teveel eiwitten, resten van de eiwitstofwisseling kunnen vrij belastend voor het afweersysteem zijn. Een eiwitarm, koolhydraatrijk dieet waarbij men veel fruit, groente en voedingsvezel gebruikt is aan te raden dit zal het afweersysteem en de algemene gezondheid ten goede komen.

Gebruik niet teveel melk en melkproducten ook melkeiwit kan door het afweersysteem als belastend worden ervaren.

Bescherming en ons afweersysteem gebruik geen meervoudig onverzadigde plantaardige oliën of producten die daarvan zijn afgeleid. Ze zijn een gevaar voor de cellen van het afweersysteem omdat ze geneigd zijn om vrije radicalen te vormen.

Bescherming van het afweersysteem gebruik niet teveel voeding van dierlijke oorsprong omdat deze vaak resten van steroïden en antibiotica bevatten die een verzwakkende werking op het afweersysteem hebben.

Bescherming van het afweersysteem slik voedingsupplementen

Bescherming en het afweersysteem slik voedingsupplementen die het afweersysteem beschermen en versterken en tevens de kans op kanker verminderen. Denk hierbij voornamelijk aan provitamine A, vitamine C en E en het sporenelement selenium. Gebruik geen selenium samen met vitamine C laat tussen het innemen van beiden minimaal een uur tijd ertussen zodat ze allebei goed opgenomen worden.

Het afweersysteem schadelijke stoffen en straling

Het afweersysteem kan beschadigd worden door alle kankerverwekkende stoffen vermijd deze dus. Ook bestraling van kanker (radiotherapie) zeker van de borst, de hals en het hoofd is erg belastend voor het afweersysteem en zeker ook voor de zwezerik die achter het borstbeen is gelegen, laat een beschermende plaat over de borst heen leggen veel artsen beseffen nog niet het belang van de zwezerik dring hier dus zelf op aan.

Het immuunsysteem en bloedtransfusie

Het immuunsysteem en bloedtransfusie, door vreemd bloed en / of bloedproducten wordt het immuunsysteem belast omdat deze lichaamsvreemde eiwitten bevatten. Een alternatief kan zijn om als men weet dat een operatie noodzakelijk is een beetje van het eigen bloed af te laten nemen zodat men dit op voorraad heeft.

Versterk het immuunsysteem door voedingsmiddelen en kruiden

Versterk het immuunsysteem door voedingsmiddelen en kruiden een bekend voorbeeld hiervan zijn producten van de plant Echinacea Purpurea de wortel van deze plant heeft antibiotische en afweerversterkende eigenschappen. Ook Chinese en Japanse paddenstoelen kunnen een positief effect hebben op het immuunsysteem.

Bescherming van het afweersysteem zorg goed voor lichaam en geest

Bescherming van ons afweersysteem zorg goed voor lichaam en geest, ook onze geest heeft invloed op het afweersysteem verdriet zal de afweer negatief beïnvloeden en gevoelens van liefde zullen de afweer versterken. Probeer positieve gevoelens te bevorderen dit zal de afweer en de gehele algemene gezondheid ten goede komen.

Bescherming van het afweersysteem belangrijk om onze gezondheid te bevorderen.

 

E-boek voorhoofdsholteontsteking behandelen kopen : KLIK HIER

 

Betalen met paypal of creditcard

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voorhoofdsholteontsteking.com/bescherming-van-het-afweersysteem/

Geef een reactie

Your email address will not be published.