mei 29

Neusbijholteontsteking: wat is een neusbijholteontsteking en hoe behandelen

De neusbijholte kan ontsteken en dan is het grote malaise, zeker als dit niet binnen enkele weken weg is dan is het oppassen geblazen. Chronisch is sneller aanwezig dan beter worden, zeker als er problemen zijn in je leven of omgeving.

Neusbijholteontsteking

Neusbijholteontsteking: wat is een neusbijholteontsteking en hoe behandelen

Neusbijholteontsteking (sinusitis) of het nu acuut of chronisch is het is een erg vervelende aandoening waar men het gehele jaar door last van kan hebben. Naast wat algemene informatie behandeld dit artikel voornamelijk het verband tussen Neusbijholteontsteking en verkoudheid en de relatie tussen neusbijholteontsteking en allergie. Neusbijholteontsteking verkoudheid en allergie kunnen deze vervelende aandoening veroorzaken of verergeren. 

Neusbijholteontsteking wat verstaan we hier onder

Neusbijholteontsteking wat verstaan we hier onder, sinusitis is een pijnlijke ontsteking van de bijholten van de neus. We kennen de voorhoofdsholte, de wiggebeenholte, de zeefbeenholte en de kaakholte. De slijmvliezen in de holten kunnen snel ontstoken raken door zowel bacteriële als virale infecties dus als gevolg van verkoudheid of griep. Doordat de holtes gevuld raken met pus of slijmerig vocht wat men catarre noemt kunnen de volgende klachten ontstaan: drukpijn achter de ogen, bij de slapen en in het gezicht. Heftige hoofdpijn voornamelijk ’s morgens waarbij men zich tevens moe en slap kan voelen en last kan hebben van verhoging. Ook een zwaar gevoel in het hoofd kan men ervaren dit is vrij logisch als we weten dat de holtes in de schedel bedoeld zijn om het hoofd lichter te maken. Als ze dus vol zitten met pus en slijm kan dit een akelig vol gevoel geven. De infectie die in de holtes opgesloten zit blijft vaak aanhouden als de verkoudheid of de griep al beter is. Als de doorgang tussen de neus en de holten volledig verstopt raakt komt er geen groenige afscheiding meer en is het alleen nog mogelijk om door de mond adem te halen. Neusbijholteontsteking een gecompliceerde aandoening.

Neusbijholteontsteking en verkoudheid

Neusbijholteontsteking en verkoudheid ongeveer 70 procent van de Nederlandse bevolking krijgt jaarlijks minimaal één keer last van verkoudheid. Virussen die in de lucht circuleren veroorzaken verkoudheid, dat de meeste mensen hier in de winter last van krijgen komt omdat men dan meer tijd binnenshuis doorbrengt. Komt men met het virus in aanraking dan kunnen na 2 tot 3 dagen de volgende welbekende verschijnselen optreden: algehele malaise, snuffen en een zere keel bij het slikken later komen daar de neusverstopping en de loopneus bij ook kan men last hebben van hoofd – en keelpijn evenals van verhoging. De eerste dagen is men besmettelijk vermijd dan intieme contacten met baby’s en andere kwetsbare mensen. Na ongeveer 10 dagen dient een verkoudheid over te zijn is dat niet het geval dan kunnen er complicaties zijn opgetreden zoals neusbijholteontsteking, middenoorontsteking of keelontsteking.

Neusbijholteontsteking

Neusbijholteontsteking en allergie 

Neusbijholteontsteking en allergie, sinusitis kan een symptoom zijn van een bepaalde vorm van allergie voornamelijk van hooikoorts (rhinitis allergica). Bij hooikoorts worden de slijmvliezen van de neus aangetast, het is een reactie op contact met stuifmeel van bomen, gras en onkruid. In bepaalde jaargetijden worden de neusslijmvliezen geïrriteerd door het stuifmeel van bomen, gras en onkruid ook kan men last krijgen van jeukende ogen, keel en neus. Pollen van gras zijn relatief groot (tot 0,4 millimeter) en blijven na inademing aan het neusslijmvlies kleven wat een reactie van het lichaam oproept en zo ontstaat er een allergische reactie. Vaak bestrijdt men de neusklachten met een decongestivum wat als doel heeft om de zwellingen minder te laten worden,als het is uitgewerkt wekt dit middel vaak een tegengesteld effect op en raken de slijmvliezen enkel maar meer opgezwollen. Ook worden de neusslijmvliezen die een beschermende taak hebben steeds droger door deze medicatie wat niet goed is.

Ook een allergie voor huisstofmijt kan invloed hebben op sinusitis zelf heb ik sterk ervaren dat in de jaren dat ik meer last had van deze allergie voornamelijk in Augustus en September de ruimte in de neus nog nauwer werd doordat deze allergie voor opzwelling van het neusslijmvlies zorgde en dat daardoor mijn neusbijholteontsteking verergerde. Neusbijholteontsteking in relatie tot allergie.

Neusbijholteontsteking in relatie tot verkoudheid en allergie

Neusbijholteontsteking in relatie tot verkoudheid en allergie bovenstaande wijst wel uit dat vele zaken invloed kunnen hebben op neusbijholteontsteking. Ook een infectie van een tandwortel kan zich verspreiden naar het bijholtebot en klachten veroorzaken. Ga dus uitgebreid na wat de oorzaak is van de klachten en welke zaken hier nog allemaal invloed op kunnen hebben. Als men zich hiervan bewust is kan er meer gericht actie worden ondernomen, ook zou ik willen aanraden kritisch te zijn ten opzichte van medicijn gebruik daar dit regelmatig een tegengesteld effect heeft en de klachten alleen maar erger maakt. Neusbijholteontsteking in relatie tot verkoudheid en allergie sla hier acht op en neem maatregelen. Neusbijholteontsteking erg vervelend.

Neusbijholteontsteking jou probleem, ga met je neusbijholteontsteking niet experimenteren met allerlei medicijnen!

Neusbijholteontsteking

Mijn neusbijholteontsteking is nu beter bij warm weer, vanaf 15 graden zonder wind is heerlijk !!

Voor informatie over neusbijholteontsteking :

 

Klik hier en koop het e-boek Voorhoofdsholteontsteking behandelen !!

Betalen met paypal of creditcard

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voorhoofdsholteontsteking.com/neusbijholteontsteking/

Geef een reactie

Your email address will not be published.